Pofuduk Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?
14.06.2023

Pofuduk Kıymalı Pide Nasıl Yapılır?

Gurvita’nın pide tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta Pofuduk Kıymalı Pideye çeviriyoruz.

Pofuduk Kıymalı Pide Yapmak İçin Hangi Malzemeler Lazım?

Hamuru İçin

  • 5 bardak un

  • 2 bardak su

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 10 gram kuru maya

  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pide Harcı İçin

  • 400 gram az yağlı dana kıyma

  • 1 adet büyük boy iri doğranmış soğan

  • 3 adet rendelenmiş salkım domates

  • 2 iri doğranmış sivri biber

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz

  • 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında Gurvita Sade İlik Yağı

  • Tuz, karabiber, kimyon

Pide Kenarları İçin

  • 1 yumurta sarısı

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • Pulbiber

  • Çörekotu

  • Susam

Adım Adım Pofuduk Kıymalı Pide Yapılışı

Hamur Hazırlığı

1 bardak su, kuru maya ve toz şekeri derin bir kapta karıştırarak mayalayın.

Ardından geniş bir kasede un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir havuz açarak kabarmış mayayı, kalan suyu ve zeytinyağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.

Yarım saat kadar sonra hamuru tekrar yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bezeleri yarım saat daha dinlendirin.

Pide Harcını Hazırlayın

Kıyma, doğranmış soğan, domates, biber, domates salçası, maydanoz, Gurvita İlik Yağı ve baharatları geniş bir kapta karıştırarak yoğurun.

Pideye Geçin

Hamur bezelerini unlanmış tezgahta oklava ile oval şekilde açın. Her bezeyi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.

Ardından kenarlarında kıvırma payı bırakarak kıyma harcını bezelerin üzerine eşit şekilde yayın. Ve kenarlarını pide şeklinde kıvırın.

Son olarak; yumurta sarısını zeytinyağı ile inceltip pidelerin kenarlarına sürün. Üzerine baharatları ekleyin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.