Gurvita’nın pide tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta Pofuduk Kıymalı Pideye çeviriyoruz.
5 bardak un
2 bardak su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
10 gram kuru maya
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
400 gram az yağlı dana kıyma
1 adet büyük boy iri doğranmış soğan
3 adet rendelenmiş salkım domates
2 iri doğranmış sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında Gurvita Sade İlik Yağı
Tuz, karabiber, kimyon
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Pulbiber
Çörekotu
Susam
1 bardak su, kuru maya ve toz şekeri derin bir kapta karıştırarak mayalayın.
Ardından geniş bir kasede un ve tuzu karıştırın. Ortasına bir havuz açarak kabarmış mayayı, kalan suyu ve zeytinyağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat oda sıcaklığında dinlendirin.
Yarım saat kadar sonra hamuru tekrar yoğurun ve 6 eşit parçaya bölün. Bezeleri yarım saat daha dinlendirin.
Kıyma, doğranmış soğan, domates, biber, domates salçası, maydanoz, Gurvita İlik Yağı ve baharatları geniş bir kapta karıştırarak yoğurun.
Hamur bezelerini unlanmış tezgahta oklava ile oval şekilde açın. Her bezeyi pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
Ardından kenarlarında kıvırma payı bırakarak kıyma harcını bezelerin üzerine eşit şekilde yayın. Ve kenarlarını pide şeklinde kıvırın.
Son olarak; yumurta sarısını zeytinyağı ile inceltip pidelerin kenarlarına sürün. Üzerine baharatları ekleyin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun!