Gurvita’nın ev yapımı kolajen tarifleri serisinde bu hafta ilikli kemik sulu ve keçiboynuzlu bitter kolajen çikolatası tarifimizle karşınızdayız.
2 yemek kaşığı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu
2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
5 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı kakule tohumu
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı kuru dut unu
50 gram erimiş bitter çikolata
İsteğe bağlı olarak donmuş meyve
İsteğe bağlı olarak kuruyemiş
Keçiboynuzu unu, kakao, kakule tohumu, tarçın ve kuru dut ununu bir kaseye alarak üzerine Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu ve keçiboynuzu pekmezini ekleyip güzelce karıştırın.
Erimiş bitter çikolatayı biraz önce hazırladığınız karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Karışımı çikolata kalıplarına veya küçük muffin kalıplarına dökerek üzerine donmuş meyve parçalarını ve kuruyemişleri serpiştirin. Ardından kolajenli çikolatanız iyice katılaşıncaya kadar dondurucuda bekletin.
Kolajen deposu çikolatanız tamamen katılaştıktan sonra kalıplardan çıkarabilirsiniz.
Evde kolajen zengini çikolata yapmak bu kadar kolay.
Afiyet olsun!