EV YAPIMI KOLAJEN ZENGİNİ İÇECEK TARİFİ
15.01.2024

EV YAPIMI KOLAJEN ZENGİNİ İÇECEK TARİFİ

Gurvita’nın tarifler köşesinde spot ışıklarımızı bu kez evde kolayca yapabileceğiniz kolajen zengini bir içeceğe tutuyoruz!

Ev Yapımı Kolajen Zengini İçecek İçin Gerekli Malzemeleri

Süslemek İçin

  • Biberiye

  • Yıldız Anason

  • Havuç

  • Zencefil

3 Basit Adımda Kolajenli İçecek Yapımı

Malzemeleri Kaynatın

Gurvita İlikli Kemik Suyu, kabuklu limon dilimleri, zencefil dilimleri, zerdeçal dilimleri ve karabiberi bir tencereye alın. Tüm malzemeleri orta ateşte kaynatın. Malzemelerdeki aromaların suya geçmesi için yaklaşık 10-15 dakika kaynama süresi yeterli olacaktır.

Süzün ve Limon Suyu Ekleyin

İçecek biraz ılıyınca, tenceredeki karışımı süzün ve içeceği bir bardağa alın. Süzme işlemi bitince içerisine yarım limonun suyunu ekleyin ve karıştırın.

Süsleme ve Servis

Kolajen zengini içeceğinizi servis etmeden önce biberiye, yıldız anason, ince dilimlenmiş havuç ve zencefil ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Kolajenli İçeceğin Faydaları

Kolajenli içeceği düzenli olarak tüketirseniz sahip olduğu kolajen sayesinde cildinize, eklem sağlığınıza iyi gelebilir. Ayrıca içerisindeki zencefil ve zerdeçal gibi doğal antioksidanlar inflamasyon ile mücadele eder ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Limon ise C vitamini açısından zengin olup bağışıklık sistemini destekleyerek soğuk algınlığı ve grip gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar. 

Kolajenli İçecek Nasıl Saklanmalıdır?

Kolajenli içeceği taze tüketmek en iyisi olsa da, gerektiğinde kısa süreliğine buzdolabında saklanabilir. Hazırladığınız içeceği hava geçirmeyen bir kapta maksimum 24-48 saat buzdolabında saklayabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.