Gurvita’nın tavuk tarifleri serisinde bu hafta körili tavuk baget ve bulgur pilavı tarifimizle karşınızdayız.
6-8 adet tavuk baget
2 adet parmak boyutunda doğranmış patates
3 adet parmak ölçüsünde doğranmış havuç
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tepeleme tatlı kaşığı köri
Tuz
Yarım çay bardağı tel şehriye
1 su bardağı bulgur
1 dolu tatlı kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
Karabiber
Tuz
Tavuk bagetleri, yoğurt, zeytinyağı, köri ve biraz tuz ile bir kasede iyice yoğurun. Ardından körili bagetlerinizi oda sıcaklığında üzerleri kapalı bir şekilde marinasyon için 2 saat kadar dinlendirin.
Bu esnada patates ve havuçları parmak büyüklüğünde doğrayın. Ardından tüm malzemeyi büyük bir fırın torbasına alın ve iyice karıştırın.
Son olarak fırını önceden 180 dereceye ayarlayın ve fırın torbasını içindekilerle birlikte fırına yerleştirin. Tavuklar kızarana kadar yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
Tel şehriyeyi rengi dönünceye kadar tavada kavurun; ardından tereyağı ekleyin.
Daha sonra bulguru ekleyip tereyağı eriyene kadar 3-4 dakika daha kavurun. Sonra; kaynar ilikli kemik suyunu, tuz ve karabiberi ekleyerek kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Bulgur hazır olduktan sonra isteğe bağlı olarak üzerinde eritilmiş tereyağı gezdirebilirsiniz.
Son aşamada ise bulgur pilavının üzerine fırında pişmiş körili tavukları yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun!