Gurvita’nın etli pilav tarifleri serisinde bu hafta kuzu etini pilavla buluşturuyoruz.
500 gram kuzu kuşbaşı
2 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağ
60 gram tereyağ
125 gram bezelye
1 büyük kuru soğan
320 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade
200 ml su
2 yemek kaşığı sebze kurusu
1 çay kaşığı karabiber
5 dal taze sarımsak
Yarım demet dereotu
Yarım demet kişniş
1 avuç taze nane
1 limon kabuğu rendesi
Pirinci 20-25 dakika tuzlu sıcak suda bekletin, ardından nişastası tamamen çıkana kadar soğuk suyla yıkayın ve süzün.
Kuzu etlerini zeytinyağında önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından suyunu çektikten sonra doğranmış soğanları ilave edin ve soğanlar renk değiştirip yumuşayıncaya kadar kavurun.
Pilav tenceresine tereyağını ekleyin. Yağ eriyince pirinci, sebze kurularını, bezelye ve karabiberi ekleyin. Pirinç iyice şeffaf olana kadar 3-4 dakika kavurun. Arından Gurvita İlikli Kemik Suyu ve 200 ml suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekip salana kadar kadar pişirmeye devam edin.
Pilav piştikten sonra tencereyi ocaktan alın; temiz bir bez veya havlu kağıtla üzerini örtün ve kapağını kapatıp birkaç dakika demlenmeye bırakın. Arından ince kıyılmış taze otları ve limon kabuğu rendesini ekleyip pilavla iyice karıştırın.