4 Pratik Adımda Kuzu Etli Pilav Tarifi
14.06.2023

4 Pratik Adımda Kuzu Etli Pilav Tarifi

Gurvita’nın etli pilav tarifleri serisinde bu hafta kuzu etini pilavla buluşturuyoruz.

Kuzu Etli Pilav İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı

  • 2 su bardağı baldo pirinç

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

  • 60 gram tereyağ

  • 125 gram bezelye

  • 1 büyük kuru soğan

  • 320 ml Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade

  • 200 ml su

  • 2 yemek kaşığı sebze kurusu

  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için

  • 5 dal taze sarımsak

  • Yarım demet dereotu

  • Yarım demet kişniş

  • 1 avuç taze nane

  • 1 limon kabuğu rendesi

Kuzu Etli Pilav Nasıl Yapılır?

Pilav Hazırlığı

Pirinci 20-25 dakika tuzlu sıcak suda bekletin, ardından nişastası tamamen çıkana kadar soğuk suyla yıkayın ve süzün.

Kuzu Etini Pişirin

Kuzu etlerini zeytinyağında önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından suyunu çektikten sonra doğranmış soğanları ilave edin ve soğanlar renk değiştirip yumuşayıncaya kadar kavurun.

Pilavı Yapmaya Başlayın

Pilav tenceresine tereyağını ekleyin. Yağ eriyince pirinci, sebze kurularını, bezelye ve karabiberi ekleyin. Pirinç iyice şeffaf olana kadar 3-4 dakika kavurun. Arından Gurvita İlikli Kemik Suyu ve 200 ml suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekip salana kadar kadar pişirmeye devam edin.

Son Dokunuşlar

Pilav piştikten sonra tencereyi ocaktan alın; temiz bir bez veya havlu kağıtla üzerini örtün ve kapağını kapatıp birkaç dakika demlenmeye bırakın. Arından ince kıyılmış taze otları ve limon kabuğu rendesini ekleyip pilavla iyice karıştırın.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.