Kolajen Zengini Lazanya Tarifi
12.06.2023

Kolajen Zengini Lazanya Tarifi

Kolajen Zengini Lazanya Tarifi 

Gurvita’nın tarifler serisinde bu hafta spot ışıklarımızı İtalyan mutfağının mihenk taşlarından olan Lazanya’ya tutuyoruz.

Lazanya İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet Gurvita Ekominik Sebzeli İlikli Kemik Suyu

  • Az sarımsak ve fesleğenli domates sosu

  • Soğan, kereviz, havuç ve baharatlı kavrulmuş kıyma

  • Muskatlı az sarımsaklı beşamel sos

  • 1 paket kullanmaya hazır haşlanmayan lazanya

  • Rende peynir

Adım Adım Lazanya Tarifi

Domates Sosunu Hazırlayın

Domates sosunu bir tencereye alın. Gurvita Ekominik Sebzeli İlikli Kemik Suyu'nu ekleyin ve karışımı ısıtın.

Kıyma Sosunu Ekleyin

Kavrulmuş kıyma sosunu tencereye ekleyin. Tuz ve biber ile tatlandırın ve sosun tüm malzemelerle iyi bir şekilde karıştığından emin olun. Bir yandan da fırına girecek kabın altına az miktarda beşamel sos sürün.

Lazanya Katlarını Oluşturun

Bir kat lazanya yaprağını fırın kabının dibine yerleştirin. Üzerine bir miktar domatesli kıyma sosu sürün ve üzerine beşamel sos gezdirin. Bu işlemi kap tamamen dolana kadar tekrarlayın.

Üst Katı ve Pişirme

En üstteki lazanya katına sadece beşamel sos sürün ve bol miktarda rende peynir serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Servis Önerisi

Pişen lazanyayı fırından çıkarın ve birkaç dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

S.S.S.

Lazanya Kaç Kat Olur?

Lazanya genellikle 3 ila 4 kat halinde yapılır. Ancak bu sayı fırın kabınızın derinliğine ve tercihinize göre artırılabilir ya da azaltılabilir. Yani bu sorunun kesin bir cevabı yoktur. En önemli faktör, her katın yeterince sosla nemlendirilmesi ve son katın üzerinin peynirle güzelce kapatılmasıdır.

Lazanya Hangi Sırayla Yapılır?

  1. Fırın kabının altına az miktarda sos sürülür.

  2. İlk kat lazanya yaprakları yerleştirilir.

  3. Üzerine bol miktarda etli ve/veya sebzeli sos eklenir.

  4. Beşamel sos ve/veya rendelenmiş peynir serpilir.

  5. Bu katmanlar, istenilen kat sayısına ulaşıncaya kadar tekrarlanır.

  6. En üst kat, genellikle sadece beşamel sos ve bol miktarda peynir ile tamamlanır.

Lazanya Kuru Olmaması İçin Ne Yapılabilir?

Lazanyanın kuru olmaması için her katmanı yeterli miktarda sos ile nemlendirmelisiniz. Ayrıca lazanyayı pişirirken üzerini alüminyum folyo ile örterek nemin içeride kalmasını ve lazanyanın daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca pişirme sürecinin son 10-15 dakikasında folyoyu çıkararak peynirin güzelce kızarmasını sağlayabilirsiniz.

Lazanya ile Birlikte Ne Gider?

Lazanya genellikle yanında hafif bir yeşil salata veya fırında pişirilmiş sebzelerle servis edilmektedir. Ayrıca çıtır ekmek veya sarımsaklı ekmek de lazanya ile iyi gidebilir.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.