Gurvita’nın ev yapımı sağlıklı içecekler serisinde spot ışıklarını bu kez soğuk çaya tutuyoruz. Bu tarifimizde ilikli kemik suyunun kolajen ve protein zenginliğini çay ve limonla birleştiriyoruz!
2 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade
3 yemek kaşığı bal
4 poşet siyah çay
3 adet limon
1 litre ılık su
1 litre ılık suyu büyük bir demlik veya kaba alın. Ardından 4 adet siyah poşet çayı ve 2 yemek kaşığı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu'nu ekleyin. Çayın aromasının suya geçmesi ve ilikli kemik suyunun çayla birleşmesi için yaklaşık 5-10 dakika demlenmeye bırakın. Demlenme süreci tamamlandıktan sonra, poşet çayları sudan çıkarın. Çayı bir sürahiye aktarın.
Çaya 3 yemek kaşığı bal ekleyin ve iyice karıştırarak balın çözülmesini sağlayın. 3 adet limonun suyunu sıkın ve çaya ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Kolajen ve proteinle demlenmiş çayınızı soğumaya bırakın. Daha hızlı soğutma için çayı buzdolabına koyabilir veya servis yaparken içine buz küpleri ekleyebilirsiniz.
Soğuk çayınızı bardaklara doldurun ve isteğe bağlı olarak limon dilimleri, taze nane yaprakları veya buz küpleri ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Tarifte kullanacağınızın 2 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu çayın tadını çok etkilemez. İlikli kemik suyu soğuk çaya hafif bir dolgunluk katar. Çayın ve limonun ferahlatıcı notalarıyla birleşerek tat profilini zenginleştirir.
Kolajenli soğuk çayı hava geçirmeyen bir kapta ve buzdolabında saklandığında tazeliğini 24-48 saat korur. Ancak çayın tazeliğini ve lezzetini en iyi şekilde korumak için, mümkünse hazırladıktan hemen sonra tüketmek idealdir.