Gurvita’nın pilav tarifleri serisinde bu hafta Bolu mutfağına konuk oluyoruz. Bu tarifimizde İlikli kemik sulu protein ve kolajen zengini Bolu Usulü Mengen Pilavı yapıyoruz.
1 su bardağı pirinç
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet soğan
2 adet domates
100 gram mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gram ceviz içi
2 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 çay kaşığı açai tozu
Sarımsak kurusu
Dereotu
Karabiber, tuz
1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Ardından ince ince doğranmış soğanları tencereye ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Kavurduğunuz soğanların üzerine kuşbaşı kuzu etini ekleyin ve et, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Sonrasında, doğranmış mantarları ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra Gurvita İlikli Kemik Suyu'nu ekleyin.
Ve karışımı yaklaşık 30 dakika boyunca etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Etler yumuşayınca yıkanmış ve süzülmüş pirinci tencereye ekleyin. Hemen ardından Açai tozu, sarımsak kurusu ve tuzu katın.
Sonrasında tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve pirinçler suyunu çekip yumuşayana kadar kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pilavın hazır olmasına kısa süre kalınca tereyağını bir tavada eritin. İçine ince kıyılmış dereotu, ceviz içi ve karabiber ekleyin. Ve sosu pilavın üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun!