Gurvita’nın pilav tarifleri serisinde bu hafta yeşil mercimeği buğday pilavıyla buluşturuyoruz. Üstelik besin değeri zaten yüksek olan bu tarifte ilikli kemik suyu kullanarak adeta bir “kolajen” pilavı hazırlıyoruz!
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 adet havuç
1 adet kırmızı soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
600 ml su
5 adet kuru domates
Buğdayı bir tencerede haşladıktan sonra süzerek soğuk su ile yıkayın. Ardından farklı bir tencerede yeşil mercimekleri haşlayın, süzün ve soğuk su ile yıkayın.
Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın ve üzerine ince doğranmış kırmızı soğanı ekleyin. Soğanlar iyice şeffaflaştıktan sonra doğranmış havuçları tencereye ekleyip sotelemeye devam edin.
Sotelediğiniz sebzelere haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin. Ardından Gurvita İlikli Kemik Suyu, tuz, karabiber ve kimyonu da ilave ederek güzelce karıştırın. Sonra, tencereye 600 ml suyu tencereye ekleyerek tüm malzemeleri tekrar karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirmeye devam edebilirsiniz
Kuru domatesleri sıcak suda 5 dakika beklettikten sonra sonra doğrayın ve buğday pilavı hazır olduğunda üzerine ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun!
Evet, aşurelik buğday yerine bulgur veya kara buğday da kullanabilirsiniz.
Mercimekli buğday pilavını buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3-4 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.