4 Kolay Adımda Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı Tarifi
14.06.2023

4 Kolay Adımda Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı Tarifi

Gurvita’nın pilav tarifleri serisinde bu hafta yeşil mercimeği buğday pilavıyla buluşturuyoruz. Üstelik besin değeri zaten yüksek olan bu tarifte ilikli kemik suyu kullanarak adeta bir “kolajen” pilavı hazırlıyoruz!

Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı İçin Malzeme Listesi

  • 1 su bardağı aşurelik buğday

  • 1 çay bardağı yeşil mercimek

  • 2 adet havuç

  • 1 adet kırmızı soğan

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

  • 3 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 600 ml su

  • 5 adet kuru domates

Yeşil Mercimekli Buğday Pilavı Nasıl Yapılır?

Buğday ve Mercimeği Haşlayın

Buğdayı bir tencerede haşladıktan sonra süzerek soğuk su ile yıkayın. Ardından farklı bir tencerede yeşil mercimekleri haşlayın, süzün ve soğuk su ile yıkayın.

Sebzeleri Soteleyin

Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın ve üzerine ince doğranmış kırmızı soğanı ekleyin. Soğanlar iyice şeffaflaştıktan sonra doğranmış havuçları tencereye ekleyip sotelemeye devam edin.

Buğday Pilavını Hazırlayın

Sotelediğiniz sebzelere haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin. Ardından Gurvita İlikli Kemik Suyu, tuz, karabiber ve kimyonu da ilave ederek güzelce karıştırın. Sonra, tencereye 600 ml suyu tencereye ekleyerek tüm malzemeleri tekrar karıştırın. Kısık ateşte yaklaşık 25 dakika pişirmeye devam edebilirsiniz

Kuru Domates Takviyesi

Kuru domatesleri sıcak suda 5 dakika beklettikten sonra sonra doğrayın ve buğday pilavı hazır olduğunda üzerine ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun!

 

Aşurelik buğday yerine başka bir tür buğday kullanabilir miyim?

Evet, aşurelik buğday yerine bulgur veya kara buğday da kullanabilirsiniz.

Mercimekli buğday pilavı kaç gün dayanır?

Mercimekli buğday pilavını buzdolabında hava geçirmez bir kapta 3-4 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.

 

 

 

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.