Milföy Çanağında Tavuk Nasıl Yapılır?
15.01.2024

Milföy Çanağında Tavuk Nasıl Yapılır?

Gurvita’nın tarifler köşesinde bu kez milföy hamurunu protein zengini haşlanmış tavukla buluşturuyoruz!

Milföy Çanağında Tavuk Yapmak İçin Malzeme Listesi 

  • 4 adet oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamuru

  • 1 kavanoz (660 ml) Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 adet ince doğranmış soğan

  • 1 adet jülyen doğranmış dolmalık kırmızı biber

  • 1 avuç ince kıyılmış maydonoz

  • Tuz (rutin miktarınızda)

  • Karabiber (rutin miktarınızda)

  • Milföyün üzeri için 1 adet yumurta sarısı

    6 Basit Adımda Milföy Çanağında Tavuk Tarifi

    Sebze Hazırlığı

    Soğan ve biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak jülyen ya da şerit şeklinde doğrayın.

    Sebzeleri Sote Edin

    Derin ve yapışmaz bir tavada zeytinyağını kızdırın. Kızgın yağa soğan ve biberleri ekleyin. Sebzeleri, biberler hafifçe yumuşayana kadar kavurun.

    Tavukları İlave Edin

    Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuğun etlerini tavaya ekleyin. Etleri sebzelerle birlikte birkaç dakika daha kavurun.

    Baharatların ve Maydanozun Eklenmesi

    Doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi tavaya ekleyip karıştırın. Ardından tavuk soteyi soğumaya bırakın.

    Milföy Hamuruna Geçiş

    Yağlanmış çömlek ya da fırın kabının içerisine soğumuş tavuk soteyi yerleştirin. Daha sonra milföy hamurlarını iki eşit parçaya bölün ve çömlek kaplarının ağzını hava almayacak şekilde milföyle kapatın.

    Pişirmeye Geçin

    Milföyün üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, milföyler altın sarısı bir renk alıp pişene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

    Servis

    Milföy çanağında tavuğunuz piştikten sonra sıcak olarak servis edin.

    Afiyet olsun!

    Milföy Çanağında Tavuk Nasıl Servis Edilir?

    Milföy Çanağında Tavuk tek başına lezzetli bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak yanında hafif bir yeşil salata, coleslaw (lahana salatası) veya mevsim sebzeleri ile sunulduğunda öğününüzü dengeler ve zenginleştirir. Ayrıca çeşitli soslarla (örneğin sarımsaklı yoğurt sosu veya hafif bir domates sosu) servis edilebilir. Milföy çanağında tavuğu iftar sofrası için hazırlıyorsanız yanında geleneksel Ramazan şerbeti veya ayran ile sunabilirsiniz. Ayrıca milföyün çıtır çıtır dokusunu korumak için, sıcakken hemen servis etmenizi tavsiye ediyoruz.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.