Gurvita pratik yemek tarifleri köşesinde milföy çanağında tavuk tarifimizden (o tarifin iç linklemesi gelecek) sonra bu kez Milföyde Tavuk Sote tarifimizi paylaşıyoruz.
4 adet oda sıcaklığında yumuşatılmış milföy hamuru
1 kavanoz (660 ml) Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 adet ince doğranmış soğan
1 adet jülyen doğranmış dolmalık kırmızı biber
1 avuç ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Milföyün üzeri ve kenarı için 1 adet yumurta sarısı
Soğanı ve dolmalık kırmızı biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın ve jülyen ya da şerit şeklinde doğrayın. Derin ve yapışmaz bir tavada zeytinyağını kızdırın. Kızgın yağa ince doğranmış soğan ve dolmalık kırmızıbiberi ekleyin. Sebzeleri, hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.
Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuğun etlerini tavadaki sebzelerle birlikte birkaç dakika daha kavurun. Sonra doğranmış maydanoz, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Ardından tavuk soteyi soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını iki eşit parçaya bölün ve hamurun içerisine soğumuş tavuk soteyi yerleştirin.
Milföyün üzerine ve kenarlarına yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180°C fırında milföy altın sarısı bir renk alıp pişene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Milföyde Tavuk Sote piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Milföy hamurunun çıtır kalması için hamuru oda sıcaklığında yumuşatıp doğrudan pişirme aşamasına geçmeden önce sote dolgusunun tamamen soğumuş olmasına dikkat edin. Böylece dolgunun sıcaklığı hamurun erken yumuşamasına sebep olmayacaktır.
Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk, bu tarif için özel bir lezzet ve kolaylık sunar fakat alternatif olarak evde kendi hazırladığınız haşlanmış ve didilmiş tavuk göğsü de kullanabilirsiniz. Kendi tavuk suyunuzu hazırlamak isterseniz, tavuk göğsünü sebzeler (soğan, havuç, kereviz) ve baharatlarla birlikte suda yavaşça haşlayıp, eti didikleyerek kullanabilirsiniz.