Gurvita’nın pilav tarifleri kuşağında bu hafta sizlerle narlı fıstıklı pilav tarifimizi vegan versiyonuyla birlikte paylaşıyoruz.
200 g Basmati pirinç
Gurvita 320 ml tavuk suyu
100 g yabani pirinç (opsiyonel)
100 g tuzsuz, soyulmuş Antep fıstığı
1 adet nar
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1-2 çay kaşığı tuz
Basmati pirinci ve opsiyonel olarak kullanacağınız yabani pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzün.
Ardından 320 ml tavuk suyunu bir tencereye alarak tereyağı ve tuz ekleyin. Tavuk suyu kaynamaya başladığında basmati pirincini ilave edin. Karışımı tencerenin kapağı kapalı şekilde orta/düşük ateşte 10-12 dakika pişirin.
Yabani pirinci ise ürün paketindeki talimata göre biraz tereyağ ekleyerek ayrı bir tencerede haşlayın. Gerekirse suyunu süzün veya su az gelirse sıcak su ekleyin.
Bu aşamada ilk olarak ayıklanmış tanelerinin ve soyulmuş Antep fıstıklarının dörtte üçünü bir kaseye alın. Ardından pişmiş basmati ve yabani pirinçleri büyük bir kaseye alarak nar taneleri ve fıstıklarla birlikte karıştırın.
Nar, fıstık ve pirinç karışımını porsiyonluk kaseler kullanarak ya da büyük bir pasta tabağına yerleştirerek şekil verin. Üzerini kalan nar taneleri ve Antep fıstıkları ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Bu pilavı, özel günlerde veya misafirleriniz için hazırladığınız özel akşam yemeklerinde sunabilirsiniz. Yanında hafif bir yeşil salata veya yoğurtlu bir meze ile tamamlayabilirsiniz.
Bu tarifimiz 4 kişilikti. 4 kişilik bir narlı fıstıklı pilavın hazırlık süresi 10 dakikayken pişirme süresi ise 15-20 dakikadır.
Et ve et ürünleri kullanmadan vegan şekilde narlı fıstıklı pilav yapabilirsiniz. Bunun için tavuk suyu yerine sebze suyu tereyağı yerine ise vegan bir margarin veya bitkisel bazlı bir yağ kullanabilirsiniz.