3 Pratik Adımda Narlı Fıstıklı Pilav Tarifi
03.07.2023

3 Pratik Adımda Narlı Fıstıklı Pilav Tarifi

Gurvita’nın pilav tarifleri kuşağında bu hafta sizlerle narlı fıstıklı pilav tarifimizi vegan versiyonuyla birlikte paylaşıyoruz.

Narlı Fıstıklı Pilav İçin Malzeme Listesi

  • 200 g Basmati pirinç

  • Gurvita 320 ml tavuk suyu

  • 100 g yabani pirinç (opsiyonel)

  • 100 g tuzsuz, soyulmuş Antep fıstığı

  • 1 adet nar

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

  • 1-2 çay kaşığı tuz

Narlı Fıstıklı Pilav Nasıl Yapılır?

Pirinçleri Hazırlayın

Basmati pirinci ve opsiyonel olarak kullanacağınız yabani pirinci iyice yıkayın ve suyunu süzün.

Ardından 320 ml tavuk suyunu bir tencereye alarak tereyağı ve tuz ekleyin. Tavuk suyu kaynamaya başladığında basmati pirincini ilave edin. Karışımı tencerenin kapağı kapalı şekilde orta/düşük ateşte 10-12 dakika pişirin.

Yabani pirinci ise ürün paketindeki talimata göre biraz tereyağ ekleyerek ayrı bir tencerede haşlayın. Gerekirse suyunu süzün veya su az gelirse sıcak su ekleyin.

Pirinçleri Nar ve Fıstıklarla Birleştirin

Bu aşamada ilk olarak ayıklanmış tanelerinin ve soyulmuş Antep fıstıklarının dörtte üçünü bir kaseye alın. Ardından pişmiş basmati ve yabani pirinçleri büyük bir kaseye alarak nar taneleri ve fıstıklarla birlikte karıştırın.

Pilavınızı Süsleyin

Nar, fıstık ve pirinç karışımını porsiyonluk kaseler kullanarak ya da büyük bir pasta tabağına yerleştirerek şekil verin. Üzerini kalan nar taneleri ve Antep fıstıkları ile süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Sunum Önerisi

Bu pilavı, özel günlerde veya misafirleriniz için hazırladığınız özel akşam yemeklerinde sunabilirsiniz. Yanında hafif bir yeşil salata veya yoğurtlu bir meze ile tamamlayabilirsiniz.

Narlı fıstıklı pilav yapmak kaç dakika sürer?

Bu tarifimiz 4 kişilikti. 4 kişilik bir narlı fıstıklı pilavın hazırlık süresi 10 dakikayken pişirme süresi ise 15-20 dakikadır.

Vegan narlı fıstıklı pilav tarifi

Et ve et ürünleri kullanmadan vegan şekilde narlı fıstıklı pilav yapabilirsiniz. Bunun için tavuk suyu yerine sebze suyu tereyağı yerine ise vegan bir margarin veya bitkisel bazlı bir yağ kullanabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.