Gurvita tarifler serisinde bu hafta Gaziantep mutfağına konuk oluyoruz ve sizlerle Antep usulü nohutlu dürüm tarifimizi paylaşıyoruz.
2 bardak nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 adet kırmızı soğan
1 yemek kaşığı kurutulmuş sarımsak
1 bağ maydanoz
1 limon
4 adet lavaş
2 kaşık yulaf unu
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, pulbiber, sumak, kimyon
Islattığınız nohutların suyunu süzün ve bir tencereye alın. Ardından tencereye Gurvita İlikli Kemik Suyu'nu ilave edin. Ardından tenceredekilerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık üç saat veya nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.
Pişen nohutları süzün ve bir tavada zeytinyağı ile 2-3 dakika soteleyin.
Sotelik nohutlara tuz, pulbiber, sumak, kimyon, doğranmış soğan, maydanoz ve limon suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın.
Nohutları aldıktan sonra tencerede kalan kemik suyunu alın, içine yulaf unu ekleyerek kıvamını açın ve soğutun.
Soğutulan kemik suyu sosuna kurutulmuş sarımsakları ve hardalı ekleyip iyice karıştırın.
Lavaşları hafif ısıtın.
Her bir lavaşın üzerine hazırladığınız sosu sürün, üzerine nohut harcından 2-3 yemek kaşığı koyun ve dürüm şeklinde sarın.
Afiyet olsun!
Evet, nohutları ıslatmadan kullanabilirsiniz, ancak bu durumda pişirme süresi uzayacaktır. Çünkü ıslatılmamış nohutları pişirmek daha fazla zaman ve su gerektirecektir.
Nohutlu dürüme çeşitlilik katmak için avokado dilimleri, ince dilimlenmiş kırmızı lahana, marul, domates dilimleri veya kızartılmış biber gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.
Nohutlu dürüm için kemik suyu ve hardal dışında, humus, tahin sosu, yoğurtlu sarımsaklı sos veya acı sos gibi alternatifler de kullanabilirsiniz.