3 Kolay Adımda Gaziantep Usulü Nohutlu Dürüm Tarifi
03.11.2023

3 Kolay Adımda Gaziantep Usulü Nohutlu Dürüm Tarifi

Gurvita tarifler serisinde bu hafta Gaziantep mutfağına konuk oluyoruz ve sizlerle Antep usulü nohutlu dürüm tarifimizi paylaşıyoruz.

Gaziantep Nohut Dürüm Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 bardak nohut (bir gece önceden ıslatılmış)

  • 1 su bardağı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • 1 adet kırmızı soğan

  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş sarımsak

  • 1 bağ maydanoz

  • 1 limon

  • 4 adet lavaş

  • 2 kaşık yulaf unu

  • 1 tatlı kaşığı hardal

  • Tuz, pulbiber, sumak, kimyon

Antep Usulü Nohutlu Dürüm Nasıl Yapılır?

Nohutları Pişirin

Islattığınız nohutların suyunu süzün ve bir tencereye alın. Ardından tencereye Gurvita İlikli Kemik Suyu'nu ilave edin. Ardından tenceredekilerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık üç saat veya nohutlar yumuşayana kadar pişirin.

Harcı Hazırlığı

  • Soğanı ve maydanozu ince ince doğrayın.

  • Pişen nohutları süzün ve bir tavada zeytinyağı ile 2-3 dakika soteleyin.

  • Sotelik nohutlara tuz, pulbiber, sumak, kimyon, doğranmış soğan, maydanoz ve limon suyunu ekleyin ve iyice harmanlayın.

Sos Hazırlığı

  • Nohutları aldıktan sonra tencerede kalan kemik suyunu alın, içine yulaf unu ekleyerek kıvamını açın ve soğutun.

  • Soğutulan kemik suyu sosuna kurutulmuş sarımsakları ve hardalı ekleyip iyice karıştırın.

Dürümü Sarma ve Servis

  • Lavaşları hafif ısıtın.

  • Her bir lavaşın üzerine hazırladığınız sosu sürün, üzerine nohut harcından 2-3 yemek kaşığı koyun ve dürüm şeklinde sarın.

Afiyet olsun!

Nohutları ıslatmadan da kullanabilir miyim?

Evet, nohutları ıslatmadan kullanabilirsiniz, ancak bu durumda pişirme süresi uzayacaktır. Çünkü ıslatılmamış nohutları pişirmek daha fazla zaman ve su gerektirecektir.

Nohut dürümde başka hangi sebzeler kullanılabilir?

Nohutlu dürüme çeşitlilik katmak için avokado dilimleri, ince dilimlenmiş kırmızı lahana, marul, domates dilimleri veya kızartılmış biber gibi sebzeler ekleyebilirsiniz.

Dürüm sosu için başka hangi alternatifler kullanılabilir?

Nohutlu dürüm için kemik suyu ve hardal dışında, humus, tahin sosu, yoğurtlu sarımsaklı sos veya acı sos gibi alternatifler de kullanabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.