Adım Adım Nohutlu Mantı Yemeği Tarifi
03.11.2023

Adım Adım Nohutlu Mantı Yemeği Tarifi

Gurvita’nın tarifler köşesinde bu hafta geleneksel mantıya nohut ve ilikli kemik suyu ile ekleyerek farklı bir boyut kazandırıyoruz. İşte karşınızda protein ve kolajen zengini nohutlu mantı yemeği tarifimiz…

Nohutlu Mantı Yemeği İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

Nohutlu Mantı İç Harcı Malzemeleri

  • 200 gram kıyma

  • Karabiber

  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

  • Tuz, pul biber

Hamuru İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un

  • 1/2 su bardağı ılık su

  • 1 yumurta

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Tereyağı

  • Kuru nane

  • Süzme yoğurt

  • Kuru sarımsak

  • Tuz

Ek Malzemeler

Nohutlu Mantı Yemeği Nasıl Yapılır?

Mantı Hamur İçin Malzemeleri Yoğurun

Mantı hamuru malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Daha sonra yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

İç Harcın Hazırlayın

Kıyma, karabiber, rendelenmiş soğan, tuz ve pul biberi iyice karıştırın.

Mantıları Hazırlayın

Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Tezgahı hafifçe unlayarak her bir bezeyi oklava ile açın. Açtığınız hamuru küçük kareler şeklinde kesin. Ardından kestiğiniz karelerin içine hazırladığınız iç harçtan koyun ve uçlarını birbirine yapıştırarak üçgen şeklinde kapatın.

Pişirmeye Geçin

Derin bir tencerede 1 litre kadar su kaynatın. Kaynayan suya tuz, Gurvita İlikli Kemik Suyu, haşlanmış nohut ve mantıları ekleyin. Belli aralıklarla karıştırarak mantıların yapışmamasını sağlayın ve arzu ettiğiniz dirilikte pişirin.

Servis

Süzme yoğurdu biraz mantı suyu ile seyreltin ve içine dövülmüş sarımsak ekleyip çırpın. Bir yandan tavada tereyağını eritin ve üzerine kuru nane ekleyin. Ardından pişen mantıları servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökün ve kızdırılmış tereyağı ile nane ekleyerek servis edin.

Afiyet Olsun!

Nohutlu mantı yaparken hamurun kıvamı nasıl olmalı?

Nohutlu mantı hamuru için ideal kıvam, ele yapışmayan ve kolay şekil verilebilen bir yapıdadır. Hamur yoğrulduktan sonra çok sert veya çok yapışkan olursa azar azar su veya un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hamuru 30 dakika dinlendirerek glutenin oturmasını ve hamurun daha iyi şekil almasını sağlayabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Tip 2 kolajenini yüksek seviyede içeren tavuk suyuunun kanıt temelli faydalarını sizlerle paylaşıyoruz…  

TARİF
14.05.2024
6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

Bu benzersiz ve sağlıklı dondurma tarifi, Fıstıklı Çikolatalı Dondurma, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve ailenizin bayılacağı bir tatlıdır. İçeriğinde yer alan doğal malzemeler ve Gurvita İlikli Kemik Suyu ile hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Yaz yaklaşırken çok seveceğinizi tahmin ediyoruz…

TARİF
07.05.2024
Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Sağlığı ve tavuk kolejeninin (tip2) en lezzetli halini gün boyu afiyetle için...

TARİF
19.03.2024
5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu haftaki konuğumuz hurmalı muhallebi...

TARİF
10.03.2024
Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk ile 10 dakikada hazırladığımız lebeniye çorbası ile lezzetin tadına varın, şifayı tüm hücrelerinizle yaşayın...

TARİF
10.03.2024
Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Kolajen vücutta çok bulunan bir proteindir. Kemikleriniz, cildimiz, saçlarımız, kaslarımız, tendonlarımız ve bağ dokumlarımız için ana yapı taşlarından birisidir.

TARİF
10.03.2024
İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

Kolajen kaynağı olan ilikli kemik suyunun faydaları insanın varoluşundan itibaren bilindiği tahmin ediliyor. 

TARİF
09.03.2024
Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan geleneksel pideyi ilik yağı ve ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz!  

TARİF
08.03.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.