Adım Adım Nohutlu Mantı Yemeği Tarifi
03.11.2023

Adım Adım Nohutlu Mantı Yemeği Tarifi

Gurvita’nın tarifler köşesinde bu hafta geleneksel mantıya nohut ve ilikli kemik suyu ile ekleyerek farklı bir boyut kazandırıyoruz. İşte karşınızda protein ve kolajen zengini nohutlu mantı yemeği tarifimiz…

Nohutlu Mantı Yemeği İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

Nohutlu Mantı İç Harcı Malzemeleri

  • 200 gram kıyma

  • Karabiber

  • 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)

  • Tuz, pul biber

Hamuru İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un

  • 1/2 su bardağı ılık su

  • 1 yumurta

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • Tereyağı

  • Kuru nane

  • Süzme yoğurt

  • Kuru sarımsak

  • Tuz

Ek Malzemeler

Nohutlu Mantı Yemeği Nasıl Yapılır?

Mantı Hamur İçin Malzemeleri Yoğurun

Mantı hamuru malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Daha sonra yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.

İç Harcın Hazırlayın

Kıyma, karabiber, rendelenmiş soğan, tuz ve pul biberi iyice karıştırın.

Mantıları Hazırlayın

Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Tezgahı hafifçe unlayarak her bir bezeyi oklava ile açın. Açtığınız hamuru küçük kareler şeklinde kesin. Ardından kestiğiniz karelerin içine hazırladığınız iç harçtan koyun ve uçlarını birbirine yapıştırarak üçgen şeklinde kapatın.

Pişirmeye Geçin

Derin bir tencerede 1 litre kadar su kaynatın. Kaynayan suya tuz, Gurvita İlikli Kemik Suyu, haşlanmış nohut ve mantıları ekleyin. Belli aralıklarla karıştırarak mantıların yapışmamasını sağlayın ve arzu ettiğiniz dirilikte pişirin.

Servis

Süzme yoğurdu biraz mantı suyu ile seyreltin ve içine dövülmüş sarımsak ekleyip çırpın. Bir yandan tavada tereyağını eritin ve üzerine kuru nane ekleyin. Ardından pişen mantıları servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökün ve kızdırılmış tereyağı ile nane ekleyerek servis edin.

Afiyet Olsun!

Nohutlu mantı yaparken hamurun kıvamı nasıl olmalı?

Nohutlu mantı hamuru için ideal kıvam, ele yapışmayan ve kolay şekil verilebilen bir yapıdadır. Hamur yoğrulduktan sonra çok sert veya çok yapışkan olursa azar azar su veya un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hamuru 30 dakika dinlendirerek glutenin oturmasını ve hamurun daha iyi şekil almasını sağlayabilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.