Gurvita’nın tarifler köşesinde bu hafta geleneksel mantıya nohut ve ilikli kemik suyu ile ekleyerek farklı bir boyut kazandırıyoruz. İşte karşınızda protein ve kolajen zengini nohutlu mantı yemeği tarifimiz…
200 gram kıyma
Karabiber
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
Tuz, pul biber
2 su bardağı un
1/2 su bardağı ılık su
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Tereyağı
Kuru nane
Süzme yoğurt
Kuru sarımsak
Tuz
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
Tuz
Mantı hamuru malzemelerini derin bir kapta karıştırın. Daha sonra yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Kıyma, karabiber, rendelenmiş soğan, tuz ve pul biberi iyice karıştırın.
Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Tezgahı hafifçe unlayarak her bir bezeyi oklava ile açın. Açtığınız hamuru küçük kareler şeklinde kesin. Ardından kestiğiniz karelerin içine hazırladığınız iç harçtan koyun ve uçlarını birbirine yapıştırarak üçgen şeklinde kapatın.
Derin bir tencerede 1 litre kadar su kaynatın. Kaynayan suya tuz, Gurvita İlikli Kemik Suyu, haşlanmış nohut ve mantıları ekleyin. Belli aralıklarla karıştırarak mantıların yapışmamasını sağlayın ve arzu ettiğiniz dirilikte pişirin.
Süzme yoğurdu biraz mantı suyu ile seyreltin ve içine dövülmüş sarımsak ekleyip çırpın. Bir yandan tavada tereyağını eritin ve üzerine kuru nane ekleyin. Ardından pişen mantıları servis tabağına alarak üzerine sarımsaklı süzme yoğurt dökün ve kızdırılmış tereyağı ile nane ekleyerek servis edin.
Nohutlu mantı hamuru için ideal kıvam, ele yapışmayan ve kolay şekil verilebilen bir yapıdadır. Hamur yoğrulduktan sonra çok sert veya çok yapışkan olursa azar azar su veya un ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ayrıca hamuru 30 dakika dinlendirerek glutenin oturmasını ve hamurun daha iyi şekil almasını sağlayabilirsiniz.