ÖRGÜLÜ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
15.01.2024

ÖRGÜLÜ TAVUKLU PİLAV TARİFİ

Gurvitanın tarif köşesinde bu hafta nispeten zor bir tarifle karşınızdayız. Karşınızda yapımı yaklaşık 10 adımdan oluşan örgülü tavuklu pilav tarifimiz!

Örgülü Tavuk Pilav Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

Pilav İçin Neler Gerekli

  • 2 çorba kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı

  • 3 adet (50ml) Gurvita Tavuk Suyu Sade 

  • 1 su bardağı su

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 2 su bardağı pirinç

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 su bardağı bezelye

  • 2 adet küp şeklinde doğranmış havuç

Örgü Hamuru İçin Neler Gerekli?

  • 2 çorba kaşığı Gurvita Sade İlik Yağı

  • 2 adet yumurta

  • 250 gram un

  • Yarım kahve fincanı su

Örgülü Tavuk Pilav için Hamur Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm malzemeleri derin bir kasede yoğurun. Ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin. Ardından hamurun üzerini örtün ve 1 saat dinlendirin.

  2. Bir saat dinlenmiş hamuru açın ve 1 parmak kalınlığındaki şeritler halinde kesin.

  3. Fırına dayanıklı derin bir kabı Gurvita sade ilik yağı ile yağlayın. Şerit olarak kesilen hamurları sepet şeklinde ve kabın kenarlarına dışa taşır şekilde yerleştirin.

Peki Ya Örgülü Tavuk Pilavın Pilavı?

  1. Pirinci 1 saat boyunca 1 tatlı kaşığı tuz eklenmiş sıcak suda bekletin. Ardından birkaç kez yıkayıp süzün.

  2. Büyük bir tencerede Gurvita sade ilik yağı ve zeytinyağını ısıtın. Sonra havuç ve bezelyeyi ekleyip kavurun. (Şeker ekleyerek hafif karamelize bir tat elde edebilirsiniz.)

  3. Yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri tencereye ekleyin ve suyunu iyice çekene kadar kavurun. Ardından tuz, Gurvita tavuk suyu ve ekstra suyu ilave edin.

  4. Kaynadıktan sonra ocağı kısık ateşe alın ve pilav göz göz olana kadar pişirin. Pilavınız piştikten sonra 20 dakika dinlendirin.

  5. Önceden hazırladığınız örgü sepetin içine pilavı dikkatlice yerleştirin.

  6. Önceden ısıtılmış 200°C fırında pilavı pişirin.

  7. Servis sırasında pilavı dikkatlice tabağa ters çevirin.

Afiyet olsun!

Örgü Hamuru İçin Neden Sade İlik Yağı?

İlik yağı hamurun elastikiyetini ve yumuşaklığını artırarak örgü işlemi sırasında hamura daha kolay şekil verilmesini sağlar. Ayrıca ilik yağının doğal lezzeti, hamurun kendine has bir aroma almasına yardımcı olur. Kısacası sade ilik yağı, örgülü pilava sağlıklı bir doku kazandırır.

Örgülü Tavuklu Pilav Fırında Ne Kadar Pişirilir?

Örgülü pilav fırında genellikle 200°C'de yaklaşık 20-30 dakika arasında pişirilir. Hamurunuzun fırında altın sarısı bir renk alıp çıtır bir dokuya kavuştuğunu görene kadar pişirmeye devam edebilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.