KIRMIZI PANCAR HUMUSU NASIL YAPILIR
16.01.2024

KIRMIZI PANCAR HUMUSU NASIL YAPILIR

Gurvita’nın tarif serisinde bu kez buharda pişmiş kırmızı pancarı avokado ve ilikli kemik suyuyla birleştirerek yaptığımız özel humus tarifimizi paylaşıyoruz.


Pancarlı Humus için Gerekli Malzemeler

  • Kırmızı Pancar: 2 orta boy, buharda haşlanmış

  • Haşlanmış Nohut: 2 su bardağı

  • Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade: 50 ml

  • Sarımsak: 2 diş, ezilmiş

  • Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı, tercihen 0.2 asitliğinde kaliteli bir zeytinyağı

  • Avokado: Yarım, olgun

  • Tuz, Karabiber, Zirinç: Her birinden 1 tutam

Adım Adım Kırmızı Pancarlı Humus Tarifi

Pancar Hazırlığı

Orta boy kırmızı pancarları buharda haşlayın. Pancarları yumuşayıncaya kadar pişirin, ardından kabuklarını soyup küçük parçalara ayırın.

Malzemeleri blenderdan geçirin

Haşlanmış pancarları, nohutu, Gurvita İlikli Kemik Suyu Sade, ezilmiş sarımsak ve baharatları (tuz, karabiber, zirinç) bir blendera alın. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar yüksek hızda karıştırın.

Avokado ve Zeytinyağı İlavesi

Blenderın hızını düşürün ve yarım avokadoyu ile zeytinyağını ekleyin. Malzemeler tamamen birbirine karışana kadar düşük hızda birkaç saniye daha karıştırın.

Servis Edin

Hazırlamış olduğunuz humusu bir servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak üzerine biraz daha zeytinyağı dökebilir ve kırmızı pancar parçaları, avokado dilimleri veya kıyılmış taze otlarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Pancarlı Humus Sunum Tüyoları

Pancarlı humus, parlak kırmızı ve kremsi yeşil tonlarıyla görsel açıdan iştah açıcı bir görünüm sunmaktadır. Kırmızı pancarlı humusu servise hazırlarken humusu geniş bir servis tabağına yayıp üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Humusa renk ve rayiha katmak için kıyılmış taze baharat yeşillikleri, nar taneleri veya çam fıstığı gibi garnitürler ekleyebilir, yanında taze sebzeler veya pita ekmekleriyle sunabilirsiniz.

Humus Bir Gece Önceden Yapılabilir Mi?

Evet, humustaki lezzetlerin birbirine karışıp tatların iyice oturması için bir gece önceden hazırlayabilirsiniz. Ayrıca humusu buzdolabında birkaç gün muhafaza edebilirsiniz.

Humus Yaparken Neden Buz Konur?

Humus yaparken buz eklenmesi humus karışımını soğutarak daha kremsi ve pürüzsüz bir kıvam elde edilmesine yardımcı olur.

Humus Yaparken Nohutun Kabuğu Soyulur Mu?

Bazı bölgelerde humusun daha pürüzsüz ve kremsi bir kıvama ulaşması için nohutun kabuğu soyulur. Pürüzsüz bir humus tercih ediyorsanız, nohutun kabuklarını soymayı düşünebilirsiniz.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.