Fırında Rende Kaşarlı Kolajen Zengini Paça Çorbası Tarifi
03.11.2023

Fırında Rende Kaşarlı Kolajen Zengini Paça Çorbası Tarifi

Fırında Rende Kaşarlı Kolajen Zengini Paça Çorbası Tarifi

Gurvita’nın kolajen zengini tarifler serisinde bu sefer geleneksel paça çorbamıza yeni bir yorum katıyoruz. Kolajen deposu paça çorbasını fırınlıyor ve üzerini rende kaşar peynirle kapatıp görsel açıdan da çekici bir çorba elde ediyoruz!

Kolajenli Paça Çorbası İçin Gerekli Malzeme Listesi

Üzeri İçin

  • 2 dilim ekmek

  • 2 yemek kaşığı rende kaşar peyniri

Kolajen Zengini Paça Çorbası Nasıl Yapılır?

Paça Çorbasını Hazırlayın

  1. Gurvita paça çorbasını bir tencereye alın ve orta ateşte ısınmaya bırakın. Çorba sıvı kıvamına geldiğinde 1 su bardağı çorba suyunu ayırın.

  2. Derin bir kasede un, tuz, limon suyu, alıç sirkesi ve karabiberi ayırdığınız paça suyu ile pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra file sarımsak ilave edin.

  1. Hazırladığınız karışımı (yavaşça) kaynayan çorbaya ekleyin. Sürekli karıştırarak çorbayı birkaç dakika kaynatın ve ardından ateşten alın.

Üzeri İçin Fırında Üstü Kızarmış Ekmek ve Kaşar

  1. Çorbayı iki fırın kabına eşit olarak bölüştürün.

  2. Her kaseye bir dilim ekmek koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.

Pişirme ve Servis

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve çorbayı kaşar peyniri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika fırında bekletin.

Afiyet Olsun!

Paça çorbası neden kolajen açısından zengin sayılır?

Paça çorbası genellikle kuzu veya dana ayaklarından yapılır. Hayvanların bu kısımları yüksek miktarda bağ dokusu yani kolajen içerirler. Pişirme sürecinde bu bağ dokuları yavaş yavaş erir ve kolajen çorbanın içine sızar. Yani hayvanların eklem ve kıkırdak gibi bağ dokuları tam bir kolajen deposudur. Paça çorbası ise bu kısımları içerdiği için ilikli kemik suyuyla birlikte en çok kolajen içeren çorba olarak bilinmektedir.

Paça çorbasında hangi tip kolajen bulunur?

Paça çorbasında tip I ve tip III kolajen bulunur. Tip I kolajen, cilt sağlığı ve elastikiyeti için önemlidir. Aynı zamanda saç ve tırnakların sağlığını destekleyen bir vazifesi vardır. Tip III kolajen ise cilt, kas ve kan damarları yapısının korunmasında önemli rol oynamaktadır.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.