Kolajen ve Protein Deposu Patatesli Mantarlı Milföy Tarifi
03.11.2023

Kolajen ve Protein Deposu Patatesli Mantarlı Milföy Tarifi

Gurvita’nın tarifler köşesinde daha önce milföyde tavuk sote ve milföy çanağında tavuk  tariflerimizi paylaşmıştık. Şimdi ise farklı bir milföy tarifimizle karşınızdayız. Üstelik bu milföy tarifini hamurdan değil patates ve mantardan yapıyoruz!

  • Hazırlama Süresi: 20 dakika

  • Pişirme Süresi: 30 dakika

  • Porsiyon: 4 kişilik

Patatesli Mantarlı Milföy Malzemeleri

  • 6-8 adet iri boy taze patates

  • 15-20 adet kestane mantarı

  • 2 yemek kaşığı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu

  • 1 adet ufak kırmızı çarliston biber

  • 1 dal taze biberiye

  • 1 tatlı kaşığı tereyağ veya zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı limon suyu

  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri

  • 1-2 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

Patatesli Mantarlı Milföy Nasıl Yapılır?

Patatesleri Haşlayın

  1. Patatesleri iyice yıkayın ve dilimleyin.

  2. Tuzlu suya ilikli kemik suyu ekleyin ve dilimlenmiş patatesleri çok az yumuşayacak kadar haşlayın.

Mantarları Soteleyin

  1. Mantarları temizleyerek dilimleyerek bir tavada tereyağı ve limon suyu ile soteleyin. Tuz ve karabiber ekleyin.

Fırınlayın

  1. Haşlanmış patates dilimlerini fırın tepsisine dizin; üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpin. Ardından önceden ısıtılmış 190 derece fırında 5-10 dakika kıtır hale gelene kadar pişirin.

  2. Daha sonra kıtır patates ve sote mantarları kat kat olacak şekilde bir fırın kabına alın.

  3. Üzerine toz parmesan peyniri serpin ve küp şeklinde doğranmış kırmızı çarliston biber ekleyin.

Pişirme ve Sunum

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve patatesli mantarın üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.

  2. Patatesli-mantarlı milföyü, taze biberiye dallarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında yeşil salata veya yoğurtlu bir sos eşliğinde de ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

Milföy hamuru kullanmadan nasıl 'milföy' oluyor?

Bu tarifimizde gerçek milföy hamuru yerine patates ve mantarları özenle katmanlandırarak milföy benzeri bir yapı ve doku oluşturduk. Yani milföyü hamurdan değil sebze katmanlarından yapmış olduk.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.