Gurvita’nın tarifler serisinde bu hafta ilikli kemik sulu patlıcan ezmeli fellah köfte ile karşınızdayız.
1.5 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı bulgur
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı irmik
Tuz, karabiber
Un (kıvam için)
2 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Zeytinyağı
Beyaz biber
Tuz
Su
2 adet közlenmiş patlıcan
1/2 kavanoz Gurvita İlikli Kemik Suyu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak (ezilmiş)
Közlenmiş kırmızı biber (ince doğranmış)
İnce doğranmış maydonoz
Tuz
İnce ve normal bulguru karıştırıp üzerine sıcak su ekleyin. Bulgur, suyunu çekip kabarana kadar bekletin.
Bulgur soğuduktan sonra yumurta, salça, irmik, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Gerekirse kıvamını ayarlamak için az miktarda un ekleyebilirsiniz.
Yoğurduğunuz karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve un serpilmiş bir tepsiye dizin.
Közlenmiş patlıcanları kabuklarından ayırın ve ezin. İlikli kemik suyu, yoğurt, ezilmiş sarımsak, közlenmiş kırmızı biber ve maydonoz ile karıştırarak patlıcan salatasını hazırlayın.
Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın ve bir süzgeç yardımıyla çıkarın.
Ayrı bir tavada zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve salçayı kavurun. Su, tuz ve beyaz biber ekleyip sosu son haline getirin. Ardından haşlanan köfteleri sosun içine alıp karıştırın.
Servis tabağının tabanına yoğurtlu patlıcan salatasını yayın. Üzerine soslanmış fellah köftelerini ekleyin. En üste ince doğranmış maydonoz serpiştirerek servis yapın.
Afiyet olsun!