Gurvita çorba tarifleri köşesinde bu hafta şifalı kereviz çorbasına pırasa dokunuşu yapıyoruz!
2 orta boy kereviz (soyun ve küp küp doğrayın)
Yıkanmış ve ince dilimlenmiş 2 dal pırasa
1 orta boy soğan (küp küp doğranmış)
1 orta boy kabak (küp küp doğranmış)
1 küçük patates (küp küp doğranmış)
1,5 su bardağı Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu
2 diş ince dilimlenmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz ve karabiber
Taze kıyılmış maydanoz veya dereotu (opsiyonel)
Orta ateşte büyük bir tencereye bir miktar zeytinyağı ekleyin. Soğanları ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun.
Sebzeleri ve Baharatları Ekleyin
Doğranmış kereviz, pırasa, kabak, patates ve dilimlenmiş sarımsakları tencereye alın. Zerdeçalı da ekleyin ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika daha kavurun.
Gurvita Kuzu İlikli Kemik Suyu ve aynı miktarda normal suyu da tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberi serpiştirin. Karışım kaynama noktasına gelince ocağı kısın ve sebzeler tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Çorbanın tamamını bir blendera aktarın veya el blenderı kullanarak tencerede pürüzsüz hale getirin. Ardından pırasalı kereviz çorbanızı kaselere alabilirsiniz. Süsleme için maydonoz ve dereotu kullanabilirsiniz.