Gurvita’nın dondurma tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta şeftali ve hurmalı kolajen dondurması yapımına tutuyoruz.
1 paket (yaklaşık 200 gram) labne peyniri
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı Gurvita Sade İlikli Kemik Suyu
500 gram çekirdekleri alınmış şeftali
4-5 adet çekirdekleri çıkarılmış ve 10 dakika sıcak suda bekletilmiş hurma
İsteğe bağlı olarak bal
Önce şeftalileri kabuklarıyla birlikte doğrayın. Ardından hurmaları çekirdeklerinden ayırıp 10 dakika sıcak suda yumuşatın ve doğrayın.
Daha sonra labne peynir, süzme yoğurt, ilikli kemik suyu, doğranmış şeftali ve hurmaları bir blenderda pürüzsüz hale getirin.
İlk olarak blender’da pürüzsüz hale getirdiğiniz karışımı hava almayacak şekilde kapalı bir kapta buzluğa koyun. Karışımızın dondurma kıvamı alana kadar ara sıra çıkarıp çatalla iyice karıştırın.
Evde kolajenli dondurma yapmak bu kadar basit. Afiyet olsun!