5 Adımda Ev Usulü Etli Soğan Yahnisi Tarifi
03.11.2023

5 Adımda Ev Usulü Etli Soğan Yahnisi Tarifi

Gurvita’nın pratik tarifler serisinde bu hafta dana kuşbaşı eti arpacık soğanla birleştiriyor ve organik alıç sirkesi ekleyerek leziz bir etli soğan yahnisi yapıyoruz!

Etli Soğan Yahnisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et

  • 400 gram arpacık soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı Gurvita Organik Alıç Sirkesi

  • Sıcak Su: 1.5 çay bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 adet domates rendesi

  • Karabiber

  • Tuz

  • Pul Biber (isteğe bağlı)

Adım Adım Arpacık Soğanlı Etli Soğan Yahnisi Yapımı

Etleri Soteleyin

Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Tereyağı eriyince yıkanıp süzülmüş etleri yüksek ateşte 2-3 dakika süreyle karıştırarak soteleyin.

Sirke ve Sıcak Suyu Sote İle Buluşturun

1 yemek kaşığı Gurvita Organik Alıç Sirkesi ve 1.5 çay bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte etler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Soğan ve Sarımsakları Ekleyin

Etler suyunu çektikten sonra soyulmuş ve yıkanmış arpacık soğanları ile ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Etlerle birlikte 2-3 dakika daha soteleyin.

Domatesli Harcını Hazırlayın

Rende domates ve domates salçasını karıştırarak tenceredeki yahniye ekleyin. İyice karıştırın ve yemeğin üzerini geçene kadar su ilave edin.

Baharatları Ekleyin

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi yahniye ekleyin. Ocağın altını kısın ve soğanların iyice yumuşadığına emin olana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

 

Etli Soğan Yahnisi İçin Hangi Eti Kullanmalıyım?

Etli soğan yahnisi yaparken genelde dana kuşbaşı tercih edilir. Eğer dana etini yavaş pişirirseniz etin lezzeti ve yumuşaklığı iyice açığa çıkacak ve yahni daha leziz olacaktır. Kuşbaşı kesim, etin eşit şekilde pişmesini ve her lokmada etin tadını almanızı sağlar. Alternatif olarak, kuzu eti de kullanılabilir; bu da yemeğe farklı bir lezzet boyutu ekler.

Yahni Etinin Daha Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalıyım?

  • Daha yumuşak olması için pişirme işleminden önce birkaç saat eti marine edebilirsiniz.

  • Eti düşük ve kısık ateşte uzun süre pişirerek etteki liflerin yavaşça gevşemesini sağlayarak daha yumuşak bir et elde edebilirsiniz.

  • Pişirme sırasında su veya et suyunu etin üzerini tamamen örtecek şekilde ayarlarsanız ve tencerenin kapağını kapalı tutarak pişirirseniz buhar içerde kalır. Böylece et kendi suyunda pişer ve etiniz daha yumuşak olur.

  • Sirke, limon suyu ve bazı baharatlar asidik bileşenlere sahiptir. Bu asidik bileşenlere marinad denir ve marinadlar etin dokusunu hafifçe yumuşatır. Örneğin bu tarifte kullandığımız Gurvita Organik Alıç Sirkesi yahnideki etinizi yumuşatacak önemli bir marinaddır.

 

Blog Son Eklenenler
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Tip 2 kolajenini yüksek seviyede içeren tavuk suyuunun kanıt temelli faydalarını sizlerle paylaşıyoruz…  

TARİF
14.05.2024
6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

6 Adımda Kolajenli Fıstıklı Çikolatalı Dondurma Tarifi

Bu benzersiz ve sağlıklı dondurma tarifi, Fıstıklı Çikolatalı Dondurma, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve ailenizin bayılacağı bir tatlıdır. İçeriğinde yer alan doğal malzemeler ve Gurvita İlikli Kemik Suyu ile hem besleyici hem de lezzetli bir alternatif sunuyor. Yaz yaklaşırken çok seveceğinizi tahmin ediyoruz…

TARİF
07.05.2024
Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Suyu İçeceği Tarifi

Sağlığı ve tavuk kolejeninin (tip2) en lezzetli halini gün boyu afiyetle için...

TARİF
19.03.2024
5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

5 Adımda Hurmalı Muhallebi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu haftaki konuğumuz hurmalı muhallebi...

TARİF
10.03.2024
Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Lebeniye Çorbası (Tavuklu) Tarifi

Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk ile 10 dakikada hazırladığımız lebeniye çorbası ile lezzetin tadına varın, şifayı tüm hücrelerinizle yaşayın...

TARİF
10.03.2024
Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Tip 1-3 Kolajenin Tip 2 Kolajenden Temel Farkları

Kolajen vücutta çok bulunan bir proteindir. Kemikleriniz, cildimiz, saçlarımız, kaslarımız, tendonlarımız ve bağ dokumlarımız için ana yapı taşlarından birisidir.

TARİF
10.03.2024
İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

İlikli Kemik Suyunun Kanıt Temelli Faydaları

Kolajen kaynağı olan ilikli kemik suyunun faydaları insanın varoluşundan itibaren bilindiği tahmin ediliyor. 

TARİF
09.03.2024
Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Protein Zengini Ramazan Pidesi Tarifi

Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez Ramazan ayının olmazsa olmazlarından olan geleneksel pideyi ilik yağı ve ilikli kemik suyu ile birleştiriyoruz!  

TARİF
08.03.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.