5 Adımda Ev Usulü Etli Soğan Yahnisi Tarifi
03.11.2023

5 Adımda Ev Usulü Etli Soğan Yahnisi Tarifi

Gurvita’nın pratik tarifler serisinde bu hafta dana kuşbaşı eti arpacık soğanla birleştiriyor ve organik alıç sirkesi ekleyerek leziz bir etli soğan yahnisi yapıyoruz!

Etli Soğan Yahnisi İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı et

  • 400 gram arpacık soğan

  • 2 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı Gurvita Organik Alıç Sirkesi

  • Sıcak Su: 1.5 çay bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 1 adet domates rendesi

  • Karabiber

  • Tuz

  • Pul Biber (isteğe bağlı)

Adım Adım Arpacık Soğanlı Etli Soğan Yahnisi Yapımı

Etleri Soteleyin

Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Tereyağı eriyince yıkanıp süzülmüş etleri yüksek ateşte 2-3 dakika süreyle karıştırarak soteleyin.

Sirke ve Sıcak Suyu Sote İle Buluşturun

1 yemek kaşığı Gurvita Organik Alıç Sirkesi ve 1.5 çay bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte etler suyunu çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Soğan ve Sarımsakları Ekleyin

Etler suyunu çektikten sonra soyulmuş ve yıkanmış arpacık soğanları ile ince doğranmış sarımsakları ekleyin. Etlerle birlikte 2-3 dakika daha soteleyin.

Domatesli Harcını Hazırlayın

Rende domates ve domates salçasını karıştırarak tenceredeki yahniye ekleyin. İyice karıştırın ve yemeğin üzerini geçene kadar su ilave edin.

Baharatları Ekleyin

Tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi yahniye ekleyin. Ocağın altını kısın ve soğanların iyice yumuşadığına emin olana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

 

Etli Soğan Yahnisi İçin Hangi Eti Kullanmalıyım?

Etli soğan yahnisi yaparken genelde dana kuşbaşı tercih edilir. Eğer dana etini yavaş pişirirseniz etin lezzeti ve yumuşaklığı iyice açığa çıkacak ve yahni daha leziz olacaktır. Kuşbaşı kesim, etin eşit şekilde pişmesini ve her lokmada etin tadını almanızı sağlar. Alternatif olarak, kuzu eti de kullanılabilir; bu da yemeğe farklı bir lezzet boyutu ekler.

Yahni Etinin Daha Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalıyım?

  • Daha yumuşak olması için pişirme işleminden önce birkaç saat eti marine edebilirsiniz.

  • Eti düşük ve kısık ateşte uzun süre pişirerek etteki liflerin yavaşça gevşemesini sağlayarak daha yumuşak bir et elde edebilirsiniz.

  • Pişirme sırasında su veya et suyunu etin üzerini tamamen örtecek şekilde ayarlarsanız ve tencerenin kapağını kapalı tutarak pişirirseniz buhar içerde kalır. Böylece et kendi suyunda pişer ve etiniz daha yumuşak olur.

  • Sirke, limon suyu ve bazı baharatlar asidik bileşenlere sahiptir. Bu asidik bileşenlere marinad denir ve marinadlar etin dokusunu hafifçe yumuşatır. Örneğin bu tarifte kullandığımız Gurvita Organik Alıç Sirkesi yahnideki etinizi yumuşatacak önemli bir marinaddır.

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.