4 Basit Adımda Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi
03.11.2023

4 Basit Adımda Terbiyeli Sulu Köfte Tarifi

Gurvita’nın protein zengini tarifler serisinde spot ışıklarımızı bu kez kolajen ve proteini ilikli kemik suyundan alan terbiyeli sulu köfteye tutuyoruz!

Evde Terbiyeli Sulu Köfte Yapmak İçin Gerekli Malzemeler

  • 200 gram kıyma

  • 1 adet rendelenmiş soğan

  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

  • 1 adet yumurta

  • Un (2 yemek kaşığı + Köfteleri bulamak için 1 çay bardağı)

  • 4 yemek kaşığı Gurvita İlikli Kemik Suyu

  • Yarım çay bardağı ince bulgur

  • Tuz, karabiber, pul biber

  • 1 adet küp küp doğranmış patates

  • 1 adet küp küp doğranmış havuç

Sulu Köfte Terbiyesi İçin Neler Gerekli

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • Yarım limonun suyu

Terbiyeli Sulu Köfte Nasıl Yapılır

Köfte Harcını Hazırlayın

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Bir kasede kıyma, yumurta, un, ince bulgur ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Ele yapışan ama şekil verebileceğiniz bir harç elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Harç çok yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Köftelere Başlayın

Ellerinizi ıslayın ve yoğurduğunuz harçtan fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Daha sonra ayrı bir tabağa un serpin ve köfteleri una bulayın.

Sebzeleri ve Köfteleri Pişirin

Patates ve havucu küp şeklinde doğrayın. Büyük bir tencerede 1 litreden biraz fazla suyu kaynatın ve kaynayan suya köfteleri, patates ve havuçları ekleyin. Kapağı yarım kapalı tutarak köfteler ve sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin.

Terbiyeyi Hazırlayın ve Köfteye Ekleyin

Ayrı bir kasede yumurta sarısı, yoğurt ve limon suyunu çırpın. Pişen köftenin suyundan biraz alıp terbiyeye yavaşça ekleyerek ısıtın. Daha sonra terbiyeyi yavaşça tencereye ilave edin. Ardından Gurvita İlikli Kemik Suyu'nu da ekleyerek birkaç dakika daha karıştırarak pişirin.

Afiyet olsun!

Terbiyenin Sulu Köfteye Katkısı Nedir?

Terbiyeli sulu köftenin terbiyesi doğrudan kıvamla alakalıdır. Terbiyede kullandığınız yumurta sarısı ve yoğurt karışımı sulu köfteye kremamsı bir dokunuş katar ve lezzeti daha belirgin hale getirir. Limon suyu ise terbiyeye hafif ekşilik katar. 

Terbiyeli Sulu Köfte Ne Kadar Dayanır?

Terbiyeli sulu köfteyi soğuttuktan sonra hava geçirmeyen bir kapta buzdolabında 2-3 gün bozulmadan saklayabilirsiniz. Sulu köfteyi tekrar ısıtırken düşük ateşte ve yavaşça ısıtırsanız terbiye kesilmez ve köftelerin dokusu bozulmaz.

 

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.