Gurvita’nın yöresel çorba tarifleri serisinde bu kez tavuk suyunda kestane çorbası yapımı rehberimizle karşınızdayız.
1 kase haşlanmış kestane
3 tavuk baget
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
660 ml Gurvita Tavuk Suyu Sebzeli
Tuz
Tavuk sulu kestane çorbası için önce roux (meyane) yapmalısınız. Yani eşit miktarda un ve yağı kavurmalısınız. Bunun için önce orta boy bir tencerede tereyağını eritin. Eriyen yağın üzerine unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar iyice kavurun. Roux (meyane) işleminden sonra kestane çorbanız koyu bir kıvam ve hoş bir tat kazanacaktır.
Haşlanmış kestaneleri mutfak robotundan geçirerek toz haline getirin. Ardından tereyağında kavrulmuş unun üzerine kestane tozunu ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Tencereye önce soğuk su, ardından Gurvita Tavuk Suyu ekleyin ve karışımı sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığı zaman önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini tencereye ekleyin. Ardında kestane çorbanızın tadını kontrol ederek gerekli miktarda tuzu ekleyin ve çorbayı bir-iki taşım daha kaynatın.
Afiyet olsun!