Tavuk Suyunun Faydaları
14.05.2024

Tavuk Suyunun Faydaları

Arkeolojik kaynaklara göre eski çağlarda suyun kaynatılabileceğini keşfeden insanlar, bu keşfin hemen ardından kümes hayvanlarının etlerini kaynatarak pişirmişlerdir. Bu sebeple tarihte bilinen en eski besinlerden biri olan Tavuk Suyu ve yemekleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak tüketilirken aynı zamanda orta çağ döneminde ‘’Ruh İyileştirici’’ mucize olarak da adlandırılıyordu. Tavuk suyunun bilinen faydaları hakkındaki tarihi kayıt MÖ 60’lı yıllara kadar dayanıyor. Daha önceki dönemlerde antik Çin medeniyetinde de Tavuk Suyunun faydalarına dair söylentiler bulunmakta. Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.

Tavuk suyunun tarihte hep varolmasının yanı sıra aslında birkaç bilimsel çalışmayla da son 30 yıl içinde besin değerlerinin faydaları kanıtlanmıştır. Hem 1993 hem de 2000 yılında Nebraska Üniversitesinde araştırmalar yapılmıştır.

TAVUK SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kolajen;

Tavuk Suyu, doğal kolajen açısından oldukça zengindir, cildin elastikiyetini ve nemini arttırır, kırışıklıkları azaltır ve daha genç bir görünüm sağlar.

Tavuk Suyu, Tip 2 kolajeni en saf ve doğal haliyle içerir.
                                                                                     

Kolajen tipleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Kemik, Eklem ve Beden Sağlığı;

Tavuk Suyu, bir çok kültürde olduğu gibi Türk mutfağının da geçmişten günümüze gelen lezzet ve şifa kaynağıdır. Sağlığımız üzerinde sayısız faydası vardır. İçerdiği jelatin ile saç ve tırnak sağlığınızın korunmasına yardımcı olurken kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineral açısından da zengin olan Tavuk Suyu, sağlıklı kemik gelişiminde de önemli bir rol oynamaktadır. Eklemler, bağ ve kıkırdak doku için gerekli Tip 2 kolajeni en doğal haliyle Tavuk Suyundan alabilirsiniz. İçeriğindeki Glisin rahatlatıcı etkisiyle uyku düzeninin sağlanmasına destek olur. 

Sindirim Sistemi;

Tavuk Suyu, içeriğindeki Glutamin sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak ve sindirim sisteminizin sağlığını destekler.

Bağırsak sağlığı için ilk ve en temel nokta, bağırsak florasının bakteri dengesini sağlamaktır. Sağlıklı bir bağırsakta probiyotik adı verilen faydalı bakterilerin oranı yüksek, hastalık yapıcı patojen bakterilerin ve mantarların oranı ise düşük olmalıdır. Bu dengeyi korumayabilmek için uzmanlar düzenli olarak tavuk ve ilikli kemik suyu tüketilmesini önermektedirler. 

Bağışıklık Sistemi;

Vücudunuzdaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasitler açısından çok zengin bir besin kaynağı olan tavuk suyu, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı vücut direncinizi arttırır.

Kalp ve Damar Sağlığı;

Doğal beslenen köy tavuklarından üretilen, doymuş yağ oranı düşük Gurvita Tavuk Suları, kötü kolesterol seviyesinin düşmesine ve dengelenmesine yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını destekler.

Hangi Tavukları Kullanıyoruz?

Gurvita Tavuk Sularımızı üretirken iyi tarım ve hayvancılık politikalarının uygulandığı özel çiftliklerden temin ettiğimiz, katıksız beslenen doğal köy tavuklarını kullanıyoruz. 

Nasıl Kullanabilirsiniz?

Tüm ailenizin sağlığı ve çocuklarınızın gelişimi için siz de düzenli olarak Tavuk Suyu kullanabilirsiniz. 4 kişilik bir aile için yemeklerinizde 320 ml, (kişi başı 2 – 3 yemek kaşığı) Gurvita Tavuk Suyu kullanmanızı tavsiye ederiz. Almak istediğiniz fayda ve damak tadınıza göre kullanacağınız miktarı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızın daha fazla faydalanmasını isterseniz yemek tabaklarına ekstra birer kaşık daha tavuk suyu ilave edebilirsiniz. Gurvita Tavuk Sularının yağı alınmıştır. Bu sebeple son derece yumuşak içimli ve hafiftir. Zengin protein kaynağı olan İlikli Kemik ve Tavuk Sularımızı ısıtarak günde 200-300ml içebilirsiniz. Kolajen kullanımını ve biyoyararlılığını arttırabilmek için içerisine taze limon suyu ekleyebilirsiniz.

Daha fazla okumak için:

https://journal.chestnet.org/article/S0012-3692(20)31863-8/fulltext

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9659005/

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-714/collagen-type-ii-native

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4970562/

 

Siz de tip 2 kolajenden faydalanmak isterseniz tavuk etli tavuk suyu çorbamızı deneyebilirsiniz.

Kolajenin Tipleri 

3 çeşit kolajenin birbirinden farklarını merak ediyorsanız buradaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
Tavuk Suyunun Faydaları

Tavuk Suyunun Faydaları

Faydalı Bilgiler

Arkeolojik kaynaklara göre eski çağlarda suyun kaynatılabileceğini keşfeden insanlar, bu keşfin hemen ardından kümes hayvanlarının etlerini kaynatarak pişirmişlerdir. Bu sebeple tarihte bilinen en eski besinlerden biri olan Tavuk Suyu ve yemekleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak tüketilirken aynı zamanda orta çağ döneminde ‘’Ruh İyileştirici’’ mucize olarak da adlandırılıyordu.  

TARİF
14.05.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.