Arkeolojik kaynaklara göre eski çağlarda suyun kaynatılabileceğini keşfeden insanlar, bu keşfin hemen ardından kümes hayvanlarının etlerini kaynatarak pişirmişlerdir. Bu sebeple tarihte bilinen en eski besinlerden biri olan Tavuk Suyu ve yemekleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak tüketilirken aynı zamanda orta çağ döneminde ‘’Ruh İyileştirici’’ mucize olarak da adlandırılıyordu. Tavuk suyunun bilinen faydaları hakkındaki tarihi kayıt MÖ 60’lı yıllara kadar dayanıyor. Daha önceki dönemlerde antik Çin medeniyetinde de Tavuk Suyunun faydalarına dair söylentiler bulunmakta. Daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Tavuk suyunun tarihte hep varolmasının yanı sıra aslında birkaç bilimsel çalışmayla da son 30 yıl içinde besin değerlerinin faydaları kanıtlanmıştır. Hem 1993 hem de 2000 yılında Nebraska Üniversitesinde araştırmalar yapılmıştır.
Tavuk Suyu, doğal kolajen açısından oldukça zengindir, cildin elastikiyetini ve nemini arttırır, kırışıklıkları azaltır ve daha genç bir görünüm sağlar.
Tavuk Suyu, Tip 2 kolajeni en saf ve doğal haliyle içerir.
Kolajen tipleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek için burayı tıklayabilirsiniz.
Tavuk Suyu, bir çok kültürde olduğu gibi Türk mutfağının da geçmişten günümüze gelen lezzet ve şifa kaynağıdır. Sağlığımız üzerinde sayısız faydası vardır. İçerdiği jelatin ile saç ve tırnak sağlığınızın korunmasına yardımcı olurken kalsiyum, magnezyum, fosfor gibi birçok faydalı mineral açısından da zengin olan Tavuk Suyu, sağlıklı kemik gelişiminde de önemli bir rol oynamaktadır. Eklemler, bağ ve kıkırdak doku için gerekli Tip 2 kolajeni en doğal haliyle Tavuk Suyundan alabilirsiniz. İçeriğindeki Glisin rahatlatıcı etkisiyle uyku düzeninin sağlanmasına destek olur.
Tavuk Suyu, içeriğindeki Glutamin sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Bağırsak ve sindirim sisteminizin sağlığını destekler.
Bağırsak sağlığı için ilk ve en temel nokta, bağırsak florasının bakteri dengesini sağlamaktır. Sağlıklı bir bağırsakta probiyotik adı verilen faydalı bakterilerin oranı yüksek, hastalık yapıcı patojen bakterilerin ve mantarların oranı ise düşük olmalıdır. Bu dengeyi korumayabilmek için uzmanlar düzenli olarak tavuk ve ilikli kemik suyu tüketilmesini önermektedirler.
Vücudunuzdaki hücrelerin büyümesi ve onarımı için gerekli olan aminoasitler açısından çok zengin bir besin kaynağı olan tavuk suyu, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı vücut direncinizi arttırır.
Doğal beslenen köy tavuklarından üretilen, doymuş yağ oranı düşük Gurvita Tavuk Suları, kötü kolesterol seviyesinin düşmesine ve dengelenmesine yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını destekler.
Gurvita Tavuk Sularımızı üretirken iyi tarım ve hayvancılık politikalarının uygulandığı özel çiftliklerden temin ettiğimiz, katıksız beslenen doğal köy tavuklarını kullanıyoruz.
Tüm ailenizin sağlığı ve çocuklarınızın gelişimi için siz de düzenli olarak Tavuk Suyu kullanabilirsiniz. 4 kişilik bir aile için yemeklerinizde 320 ml, (kişi başı 2 – 3 yemek kaşığı) Gurvita Tavuk Suyu kullanmanızı tavsiye ederiz. Almak istediğiniz fayda ve damak tadınıza göre kullanacağınız miktarı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca çocuklarınızın daha fazla faydalanmasını isterseniz yemek tabaklarına ekstra birer kaşık daha tavuk suyu ilave edebilirsiniz. Gurvita Tavuk Sularının yağı alınmıştır. Bu sebeple son derece yumuşak içimli ve hafiftir. Zengin protein kaynağı olan İlikli Kemik ve Tavuk Sularımızı ısıtarak günde 200-300ml içebilirsiniz. Kolajen kullanımını ve biyoyararlılığını arttırabilmek için içerisine taze limon suyu ekleyebilirsiniz.
https://journal.chestnet.org/article/S0012-3692(20)31863-8/fulltext
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9659005/
https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-714/collagen-type-ii-native
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4970562/
Siz de tip 2 kolajenden faydalanmak isterseniz tavuk etli tavuk suyu çorbamızı deneyebilirsiniz.
3 çeşit kolajenin birbirinden farklarını merak ediyorsanız buradaki makalemizi okuyabilirsiniz.