Gurvita’nın tarifler serisinde bu hafta iki renkli klasik arpa şehriye pilavını kolajen zengini ve protein deposu bir pilava çeviriyoruz.
500g iki renkli arpa şehriyesi
1 adet küp küp doğranmış orta boy kuru soğan
Arpa şehriyesinin iki katı miktarında Gurvita İlikli Kemik Suyu
60 gram tereyağı
1-2 tatlı kaşığı tuz
100-150 gram haşlanmış ve soyulmuş kestane
Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve doğranmış soğanları ekleyin. Orta ateşte soğanlar iyice şeffaflaşana kadar 2-3 dakika boyunca kavurun.
Arpa şehriyesinin yarısını tencereye alın ve şehriyeler koyulaşana kadar kavurmaya devam edin.
Şehriyeler yeterince koyulaştığında kavrulmamış diğer yarısını ve sıcak Gurvita İlikli Kemik Suyu'nu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık/orta ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
İki renkli pilavınız piştiğinde haşlanmış ve soyulmuş kestaneleri ekleyerek pilavı hafifçe karıştırın.
Afiyet olsun!
İki renkli arpa şehriyesi pilavının yanına kızarmış veya fırında pişmiş tavuk; kuzu ve dana gibi et yemekleri çok yakışmaktadır. Ayrıca sunumunuzu daha estetik hale getirmek için pilavı derin bir servis tabağına alıp üzerini taze otlarla (örneğin, dereotu veya maydanoz) süsleyerek çekici bir renk kontrastı oluşturabilirsiniz. Ayrıca pilavın üzerine nar taneleri serpiştirerek görsel açıdan da iştah açıcı bir sonuç elde edebilirsiniz.
İki renkli arpa şehriye pilavınıza ilikli kemik suyu ekleyerek aslında pilavınızı protein ve kollajen açısından zenginleştirmiş olursunuz. Kemik suyu, sahip olduğu doğal kolajen içeriğiyle pilavdan aldığınız faydayı artırır. Ayrıca kemik suyunun doğal tadı pilava lezzet katar.