Gurvita’nın çorba tarifleri serisinde bu hafta terbiyesini yumurta ve limondan alan tavuk suyu çorbası tarifimizi paylaşacağız.
1 kavanoz Gurvita Sade Tavuk Suyu (320ml)
1 kavanoz Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk (660ml)
1 yumurta
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası (veya tercih ettiğiniz bir un)
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı doğranmış kereviz yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Gurvita Sade Tavuk Suyu ve Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuğu tencereye koyun ve ısıtmaya başlayın.
Yumurtayı, mısır nişastasını (veya tercih ettiğiniz bir unu), limon suyunu ve tuzu derin bir kapta mikserle çırpın. Bu karışım çorbanın kıvamını ve lezzetini artıracaktır. Çorba tabanı ılıdığında, yavaş yavaş karıştırarak terbiye karışımını ekleyin. Terbiyeyi sürekli karıştırarak çorbaya yedirin ve kaynamaya başlamasını bekleyin.
Terbiyeli tavuk çorbanız kaynamaya başladığında üzerine ince doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin.
Bu sırada ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Kırmızı biberi ekleyin ve biberler kızarıp renklerini yağa verene kadar iyice kavurun.
Son olarak; üzeri için hazırladığınız kırmızı biberli yağı terbiyeli tavuk çorbasının üzerinde gezdirin.
Afiyet olsun!