Yumurta ve Limon Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
09.01.2024

Yumurta ve Limon Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

Gurvita’nın çorba tarifleri serisinde bu hafta terbiyesini yumurta ve limondan alan tavuk suyu çorbası tarifimizi paylaşacağız.

Terbiyeli Tavuk Çorbası İçin Malzeme Listesi

  • 1 kavanoz Gurvita Sade Tavuk Suyu (320ml)

  • 1 kavanoz Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuk (660ml)

  • 1 yumurta

  • Yarım limonun suyu

  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası (veya tercih ettiğiniz bir un)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 2 çorba kaşığı doğranmış kereviz yaprağı

  • 1 çorba kaşığı tereyağı

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorba tabanını hazırlayın

Gurvita Sade Tavuk Suyu ve Gurvita Tavuk Suyuna Haşlanmış Tavuğu tencereye koyun ve ısıtmaya başlayın.

Terbiyeyi hazırlayın

Yumurtayı, mısır nişastasını (veya tercih ettiğiniz bir unu), limon suyunu ve tuzu derin bir kapta mikserle çırpın. Bu karışım çorbanın kıvamını ve lezzetini artıracaktır. Çorba tabanı ılıdığında, yavaş yavaş karıştırarak terbiye karışımını ekleyin. Terbiyeyi sürekli karıştırarak çorbaya yedirin ve kaynamaya başlamasını bekleyin.

Final baharatları ve yağda kızartma adımı

Terbiyeli tavuk çorbanız kaynamaya başladığında üzerine ince doğranmış kereviz yapraklarını ekleyin.

Bu sırada ayrı bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın. Kırmızı biberi ekleyin ve biberler kızarıp renklerini yağa verene kadar iyice kavurun.

Son olarak; üzeri için hazırladığınız kırmızı biberli yağı terbiyeli tavuk çorbasının üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun!

 

Blog Son Eklenenler
Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi İşaret ve Temiz Gıda için Önemi

Coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünleri gösteren bir işarettir. Ürünün belirli niteliklere sahip olduğunu, geleneksel yöntemlere göre yapıldığını veya coğrafi kökeninden dolayı sahip olduğu tarihi belgelendirmek amacıyla kullanılır.

TARİF
25.11.2024

Menopoz ve Kemik Sağlığı İlişkisi

Kadınların 40’lı yaşlarda menopoza girmesi ile birlikte vücutta belirli değişiklikler meydana gelmektedir. Bu değişikliklerden biri de kemik içerisindeki minerallerde yaşanan kayıplardır. Menopoz ile birlikte östrojen hormonu seviyesinde azalma meydana gelir ve bu azalmaya bağlı olarak vücudun kemik kütlesinde bir düşüş yaşanmaktadır.

TARİF
30.10.2024

Menopoz ve Cilt Sağlığı İlişkisi

Menopoz dönemi, kadınların yaşamında önemli fizyolojik değişimlere yol açar ve bu süreçte cilt üzerinde de belirgin etkiler gözlemlenir. Östrojen seviyesinin azalması, cildin doğal nemini kaybetmesine, incelmesine ve elastikiyetinin azalmasına neden olabilir.

TARİF
28.10.2024

Menopoz ve Bağırsak Sağlığı İlişkisi

Menopoz, her kadının yaşamının bir parçasıdır ve vücutta önemli etkiler yaratır. Menopoz döneminde östrojen ve progesteron seviyelerindeki düşüş, bağırsak hareketlerini, mide asidi üretimini ve metabolik hız gibi sindirimle ilgili birçok süreci etkileyebilir.

TARİF
27.09.2024
İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe Çorbasının Faydaları

İşkembe çorbasının geçmişi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in de en sevdiği çorbalardan biri olan İşkembe Çorbası için özellikle kış aylarında çokça işkembe sipariş ettiği bilinir. Biz de geçmişten günümüze gelen bu şifalı ve geleneksel lezzeti sofralarınıza taşımaya ve yaşatmaya devam ediyoruz.

TARİF
19.09.2024
İlik Yağının Faydaları

İlik Yağının Faydaları

İlik Yağı, yemekleriniz için eşsiz bir lezzet ve şifa kaynağıdır.

TARİF
19.09.2024
Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Kelle Paça Çorbasının Faydaları

Oldukça zengin bir mutfağa sahip olan Osmanlı Devleti’nde çorbacılık başlı başına bir meslek tanımıydı ve çorba Anadolu’da önemli bir yer tutuyordu. En çok yapılan çorbalardan biri olan Kelle Paça çorbası ayrıca özel kelle paçacılarda servis ediliyordu.

TARİF
19.09.2024
Doğal Sirkeler ve Faydaları

Doğal Sirkeler ve Faydaları

Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olduğu söylenen sirke kelime olarak “üzüm asidi” anlamında gelmektedir. İngilizce’de vinegar; Fransızca’da “vin aigre” kelimelerinden türetilmiştir ve ekşi şarap demektir.

TARİF
13.06.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.