Gurvita’nın tarifler köşesinde bu hafta geleneksel mantıya nohut ve ilikli kemik suyu ile ekleyerek farklı bir boyut kazandırıyoruz. İşte karşınızda protein ve kolajen zengini nohutlu mantı yemeği tarifimiz…
Gurvita’nın ana yemek tarifleri serisinde sizlerle bu hafta özellikle Manisa mutfağında özel bir konumu olan nohutlu işkembe yahnisi yapma rehberimizi paylaşıyoruz.
Gurvita tarifler serisinde bu hafta Gaziantep mutfağına konuk oluyoruz ve sizlerle Antep usulü nohutlu dürüm tarifimizi paylaşıyoruz.
Arkeolojik kaynaklara göre eski çağlarda suyun kaynatılabileceğini keşfeden insanlar, bu keşfin hemen ardından kümes hayvanlarının etlerini kaynatarak pişirmişlerdir. Bu sebeple tarihte bilinen en eski besinlerden biri olan Tavuk Suyu ve yemekleri, geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak tüketilirken aynı zamanda orta çağ döneminde ‘’Ruh İyileştirici’’ mucize olarak da adlandırılıyordu.
Sağlığı ve tavuk kolejeninin (tip2) en lezzetli halini gün boyu afiyetle için...
Kolajen vücutta çok bulunan bir proteindir. Kemikleriniz, cildimiz, saçlarımız, kaslarımız, tendonlarımız ve bağ dokumlarımız için ana yapı taşlarından birisidir.
Gurvita’nın tarifler serisinde bu kez kırmızı orman meyvelerini kolajen zengini ilikli kemik suyuyla birleştiriyoruz. Kırmızı orman meyveli kolajen smoothie tarifimizi sadece 2 dakikada siz de yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!
Gurvita’nın kolajen ve protein zengini çorba tarifleri serisinde bu hafta kişnişli havuç çorbası tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.
Gurvita’nın pirzola tarifleri serisinde spot ışıklarımızı bu hafta iç pilavlı kuzu taç pirzolaya yönlendiriyoruz.
Gurvita’nın tarifler serisinde bu hafta spot ışıklarımızı İtalyan mutfağının mihenk taşlarından olan Lazanya’ya tutuyoruz.